Δραστηριότητες

Μιας και η φύση έχει την κυρίαρχη θέση σε όλη την περιοχή, θα μπορέσετε να την χαρείτε με όλων των ειδών τις δραστηριότητες. Από το ποδήλατο βουνού μέχρι την ιππασία και την ιστιοσανίδα, η περιοχή προσφέρει ιδανικές συνθήκες.

Πεζοπορία

Μονοπάτια στα καταπράσινα βουνά θα σας οδηγήσουν σε πανέμορφα τοπία, με θέα τον υγρό
ορίζοντα.

Καταρράκτες Δρυμώνα – Ξηρόν Όρος

Ένα σχετικά εύκολο μονοπάτι βαθμού δυσκολίας 1 και διάρκειας 3:30 ωρών.
Στις Ροβιές, στον κεντρικό δρόμο για Λουτρά Αιδηψού, στρίβουμε στη διασταύρωση δεξιά για τη Μονή του Οσίου Δαυίδ. Σε 12 χλμ. περίπου και αφού έχουμε περάσει τη Μονή και τα χωριά Παλιοχώρι, Δαμιά, Καλαμούδι, Δρυμώνας, φθάνουμε στους καταρράκτες του Δρυμώνα. Στην είσοδο του μονοπατιού για τους καταρράκτες, υπάρχει ξύλινη πινακίδα του Δασαρχείου Λίμνης. Το μονοπάτι είναι κατηφορικό και χρειάζονται 10′ περίπου για να φθάσουμε στο μεγάλο καταρράκτη. Μετά τον καταρράκτη το μονοπάτι συνεχίζει και σε 5 λεπτά, περνώντας μια καντίνα, βγαίνουμε στον κεντρικό ασφάλτινο δρόμο. Στο σημείο αυτό υπάρχει ξύλινο οίκημα (δασοφυλακείο υψ.660μ).Το μονοπάτι για την κορυφή του Ξηρού Όρους αρχίζει από τον ασφάλτινο δρόμο, απέναντι από το δασοφυλακείο. Αρχικά το μονοπάτι είναι εύκολο και με μικρή κλίση. Μετά από πορεία 15′ περίπου διασταυρώνεται με δασικό χωματόδρομο (Σημείο 1) στον οποίον πηγαίνουμε αριστερά. Μετά 300μ. το μονοπάτι συνεχίζει στη δεξιά πλευρά του δρόμου (Σημείο 2) με κατεύθυνση ανατολικά και σε 200μ. περίπου βγαίνουμε σε πλάτωμα. Μπροστά μας υπάρχει χωματόδρομος στον οποίο δεν μπαίνουμε. Στρίβουμε στο πλάτωμα δεξιά ακολουθώντας τα σήματα που υπάρχουν στα δένδρα. Το μονοπάτι τώρα γίνεται πιο ανηφορικό σε μερικά σημεία του. Το ελατόδασος είναι πυκνό και κατά διαστήματα συναντούμε μεγάλα δένδρα, δρυς και σφενδάμια. Το μονοπάτι συνεχίζει μέσα στο δάσος μέχρι που συναντιέται με δασικό δρόμο (έχει δημιουργηθεί για τις υλοτομίες), τον οποίο ακολουθούμε για αρκετό χρονικό διάστημα και μέχρι το τέλος του (σε όλη την διαδρομή υπάρχουν κόκκινα-άσπρα μεταλλικά σήματα επάνω στα δένδρα). Από το σημείο που τελειώνει ο δρόμος των υλοτόμων μέχρι την κορυφή ,είναι περίπου 15′ πορεία. Το μονοπάτι βγαίνει από το δάσος, συνεχίζει για 300μ. περίπου πάνω στην κορυφογραμμή σε γυμνά ασβεστολιθικά πετρώματα και καταλήγει στην κορυφή (υψομετρικό σημείο της Γ.Υ. Στρατού). Η κορυφή βρίσκεται σε υψόμετρο 990μ. και από εδώ έχουμε πανοραμική θέα του ανάγλυφου της Κεντρικής Ευβοίας καθώς και των νησιών Σκιάθος και Σκόπελος. Εάν η ατμόσφαιρα είναι καθαρή μπορούμε να δούμε μέχρι και το όρος Άθως.

πηγή: http://issuu.com/entelia/docs/monopatia2006

Ιππασία

Στο κατάφυτο βουνό Τελέθριο που βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα βόρεια του ξενώνα μπορείτε να βρείτε το κέντρο ιππασίας του Τάσου και της Kris στο χωριό Καματριάδες.
Γίνονται μαθήματα σε ενήλικες και παιδιά ώστε να μάθουν να αγαπούν, να καταλαβαίνουν και να ιππεύουν τα άλογα. Στην φάρμα υπάρχουν επίσης μίνι κατσικάκια, ελάφια, κότες, γάτες, σκύλοι και παγόνια.
Τα 12 άλογά του κέντρου είναι ιδανικά τόσο για αρχάριους όσο και για προχωρημένους ιππείς.
Οι αρχάριοι μαθαίνουν τις βασικές αρχές σε σύντομες διαδρομές μέσα στη φύση ,πάντα βέβαια με επίβλεψη ,ενώ οι προχωρημένοι μπορούν να απολαύσουν μεγάλες διαδρομές στα περίχωρα.
Μπορείτε επίσης να κάνετε μαθήματα ιππασίας στο προπονητήριο μετά από συννενόηση.
Το κέντρο ιππασίας διοργανώνει και ημερήσιες εκδρομές καθώς και πολύ ιδιαίτερες διαδρομές υπό το φως της πανσέληνου!
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί τους στο: 22260 87201

Θαλάσσια σπορ

Τα ήρεμα νερά του κόλπου των Ροβιών είναι ιδανικά για κανόε καγιακ, ψάρεμα ή ψαροντούφεκο.
Στην περιοχή όμως μπορείτε επίσης να κάνετε windsurf και ιστιοπλοΐα. Είτε στις Ροβιές είτε εκμεταλλευόμενοι το θερμικό αέρα που φυσά σχεδόν κάθε απόγευμα στον κόλπο της Λίμνης, θα μπορέσετε να χαρείτε το αγαπημένο σας άθλημα. Περισσότερες πληροφορίες στο Ν. Ο. Λίμνης Ευβοίας, τηλ: 22270 31900.